BiksFietsWeekend 27 mei 2018 - 50 km

BiksFietsWeekend Zo. 27 mei – 50 km

Over het weer valt vooraf niet veel te zeggen , maar de uitgezette routes zijn weer leuk om te fietsen.

We starten zoals gewoonlijk bij Hotel Brabant op de Diessenseweg in Hilvarenbeek en rijden richting centrum, gaan rechtsaf door het Kokkestraatje naar de Varkensmarkt en aan het eind daarvan rechtsaf op de Hakvoortseweg, het viaduct over om direct onderaan weer rechtsaf te draaien en langs de snelweg naar het noorden te fietsen

Bij Driehuizen gaan we achterom naar de Akkerstraat en volgen deze naar Biest-Houtakker, steken het Wilhelminakanaal over en via het idyllische hoekje Broekzijde gaan we naar Moergestel, het fietsdorp van Guus Moonen en natuurlijk ook bekend van de schoen- en lederindustrie.Na het viaduct draaien we om de naamloze Moergestelse standerdmolen heen en langs de rand van het dorp fietsend, komen we op de het St Jansplein en de Raadhuisstraat terecht en gaan hier rechts tot café Het Draaiboompje.

De 50-km fietsers gaan linksaf de Heiligenboom op en de 30-km fietsers rijden rechtdoor. Bij het Croy restaurant “’t Stokske” slaan we rechtsaf om via de Zandstraat, de Franse Baan, Melaniedreef en Annadreef door de mooie Kampina te fietsen. Links grote heidevlakten, rechts meer bosgebieden. Het is volop genieten. Ook na de Kampina rijden we op mooie wegen, eerst naar Lennisheuvel. Daar gaan we rechtsaf. Dan, na nog enige kilometers over rustige buitenwegen, naar de pauzeplaats Jacobushof.

image004

Afhankelijk van het seizoen kun je daar een kop koffie drinken met een stal koeien aan de andere kant van het raam. Maar misschien lopen die vandaag wel buiten. Na de pauze rijden we over landelijke wegen tot we op de Spoordonkseweg rechtsaf slaan. Vooraan in Spoordonk gaan we linksaf, de Lubberstraat in en rijden het viaduct over de A58 over. We volgen de weg naar het Wilhelminakanaal draaien direct na de brug rechtsaf om op een prima fietspad langs het kanaal naar de Haghost te fietsen. Hier, bij de sluis, sluiten we weer bij de 30-km fietsers aan. Even links /rechts de Witvenstraat in, aan het eind hiervan links naar de Lage Haghorst en, na de Emmerseweg overgestoken te zijn, fietsen we via de Schutweg naar de Beerseweg. Deze verlaten we bij de Turkaweg, en rijden via de Tongerloseweg, de Heibloem en Krekelshof om Diessen heen naar de Westerwijk. Waar de naam van de weg verandert van Westerwijk naar Koekovenseweg gaan we rechtsaf het fietspaadje op naar het Handelaarsstraatje rond de Leemsputten. We volgen dit paadje het viaduct over en gaan rechts het Laag Spul op, houden rechts aan voor de nieuwe Goropiuslaan, en gaan linksaf de Godfried Bomanslaan in, weer links op de Johanna van Brabantlaan en blijven deze, met wat bochtenwerk, volgen tot op de Diessenseweg. Een kleine 50 meter links is het einde van de route.

We hopen dat u genoten hebt van een mooie fietsdag.

brug

Sluis IV, Haghorst

 

Hoofdsponsoren
In samenwerking met: