BiksFietsWeekend 27 mei 2018 - 30 km

BiksFietsWeekend Zo. 27 mei – 30 km

Over het weer valt vooraf niet veel te zeggen , maar de uitgezette routes zijn weer leuk om te fietsen.

We starten zoals gewoonlijk bij Hotel Brabant op de Diessenseweg in Hilvarenbeek en rijden richting centrum, gaan rechtsaf door het Kokkestraatje naar de Varkensmarkt en aan het eind daarvan rechtsaf op de Hakvoortseweg, het viaduct over om direct onderaan weer rechtsaf te draaien en langs de snelweg naar het noorden te fietsen

Bij Driehuizen gaan we achterom naar de Akkerstraat en volgen deze naar Biest-Houtakker, steken het Wilhelminakanaal over en via het idyllische hoekje Broekzijde gaan we naar Moergestel, het fietsdorp van Guus Moonen en natuurlijk ook bekend van de schoen- en lederindustrie.

Standaardmolen Moergestel

Standaardmolen Moergestel

Na het viaduct draaien we om de naamloze Moergestelse standerdmolen heen en langs de rand van het dorp fietsend, komen we op de het St Jansplein en de Raadhuisstraat terecht en gaan hier rechts tot café Het Draaiboompje. De 50-km fietsers gaan linksaf de Heiligenboom op en wij rijden een paar kilometer rechtdoor op de Oirschotseweg, gaan rechtsaf bij Vossenhoorn, de A58 over en rechts de Floraweg in.

Van de Floraweg komen we via een zeer landelijk fietspaadje en de Heizenschedijk op de Moergestelseweg die ons naar de sluis in de Haghorst leidt.

Over de sluis sluiten we weer aan bij de 50km-rijders en gaan via de Witvenstraat, de Lage Haghorst en, na de Emmerseweg overgestoken te zijn, de Schutweg naar de Beerseweg. Deze verlaten we bij de Turkaweg, en rijden via de Tongerloseweg, de Heibloem en Krekelshof om Diessen heen naar de Westerwijk. Waar de naam van de weg verandert van Westerwijk naar Koekovenseweg gaan we rechtsaf het fietspaadje op naar het Handelaarsstraatje rond de Leemsputten. We volgen dit paadje het viaduct over en gaan rechts het Laag Spul op, houden rechts aan voor de nieuwe Goropiuslaan, en gaan linksaf de Godfried Bomanslaan in, weer links op de Johanna van Brabantlaan en blijven deze, met wat bochtenwerk, volgen tot op de Diessenseweg. Een kleine 50 meter links is het einde van de route.

We hopen dat u genoten hebt van een mooie fietsdag.

Sluis IV Haghorst

Sluis IV Haghorst

Hoofdsponsoren
In samenwerking met: