bfw_zo_100De opper-routeuitzetter is er ook dit keer mijns inziens. in geslaagd om ons voor vandaag een leuke rit voor te schotelen. De eerste lus van 50 km gaat over mooie, veelal autoluwe, wegen richting Loonse en Drunense Duinen.

Na het inchrijven, fietsen we weg bij Hotel Brabant via de bebouwde kom van Hilvarenbeek naar de fietsbrug over de N269. Daar gaan we richting de Westerwijk. Op de Biestsestraat gaan we naar links, de brug over en dan langs het kanaal naar Tilburg. Onderweg ziet u aan de overkant het vakantie- en recreatiepark de Beekse Bergen en heeft de Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar haar thuisbasis. Na het kanaal fietsen we door een kleinschalig agrarisch gebied naar Berkel-Enschot en via de Kraan, de Waalwijkseweg en Loonse Molenstraat komen we aan de zuidelijke rand van de Loonse en Drunense Duinen. Via de Pelgrimsweg en de Schoorstraat nemen we het fietspad dat parallel een de Oude Bosschebaan loopt en komen we bij de Rustende Jager terecht. We vervolgen via de Gommelseststraat en de Biezenmortelsestraat, passeren de spoorlijn Tilburg-Den Bosch en rijden naar Heukelom Daarna via het fietspad door een mooi bos naar Moergestel de A58 en het Wilhelminakanaal over naar Biest-Houthakker. Voor het buurtschap Driehuizen gaan we links en rijden weer naar Hotel Brabant. Hier is de pauze ingericht.

Hotel Brabant

Hotel Brabant. Het vertrekpunt de pauzeplaats en de aankomst van de 100 km route.

De tweede lus van 50 km start richting Biest-Houtakker hier steken het Wilhelminakanaal over en via het idyllische hoekje Broekzijde gaan we naar Moergestel, het fietsdorp van Guus Moonen. We passeren de Moergestelse standerdmolen en komen op de het St Jansplein. Bij het “’t Stokske” slaan we rechtsaf om via de Zandstraat, de Franse Baan, Melaniedreef en Annadreef door de mooie Kampina te fietsen. Links grote heidevlakten, rechts meer bosgebieden. Het is volop genieten. Eerst naar de Lennisheuvel en na nog enige kilometers passeren we de Jacobushof. We rijden nu over landelijke wegen naar Spoordonk en via de Lubberstraat de A58 over. We volgen het Wilhelminakanaal naar de Haghost te fietsen. Vervolgens naar de Lage Haghorst en Diessen waar we vervolgen in de richting van Esbeek. Op de Koekovenseweg gaan we rechtsaf het fietspaadje op naar het Handelaarsstraatje langs de Leemsputten terug naar Hotel Brabant.

brug

Haghorst, Sluis IV.

 

Hoofdsponsoren
In samenwerking met: