BiksFietsWeekend Za. 26 mei – 50 km

De opperrouteuitzetter is er ook dit keer mijns inziens. in geslaagd om ons voor vandaag een leuke rit voor te schotelen. We gaan over mooie, veelal autoluwe, wegen richting Loonse en Drunense Duinen.

Na het inchrijven, fietsen we weg bij Hotel Brabant op de Diessenseweg in Hilvarenbeek richting centrum, gaan rechtsaf door het Kokkestraatje naar de Varkensmarkt, dan links de Paardenstraat op en rijden rechtsaf via Doelenstraat en, de bebouwde kom en het fietspad volgend, naar de fietsbrug over de N269, een dikke twee kilometer verderop. Daar gaan we over en.onderaan slaan we linksaf, richting de Westerwijk en het pannenkoekenrestaurant de Eksterhoeve.

Op de Biestsestraat gaan we naar links, de brug over en dan langs het kanaal naar Tilburg. Onderweg ziet u aan de overkant het vakantie- en recreatiepark de Beekse Bergen en heeft de Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar haar thuisbasis. Naast vissers langs de kant, zijn er.altijd wel wat boten van deze vereniging op het kanaal te zien.

Na het kanaal fietsen we door een kleinschalig agrarisch gebied naar Berkel-Enschot en via de Kraan, de Waalwijkseweg en Loonse Molenstraat komen we aan de zuidelijke rand van de Loonse en Drunense Duinen waar we via de Pelgrimsweg en de Schoorstraat naar het fietspad gaan dat parallel een de Oude Bosschebaan loopt.

brasseriedekat

Brasserie De Kat

 

Aan het eind van het fietspad komen we voor het terras van de Rustende Jager terecht en tegenover de Rustende Jager fietsen we de Gommelseststraat in, alweer een beetje richting Hilvarenbeek. We passeren de rotonde bij de Biezenmortelsestraat, passeren de spoorlijn Tilburg-Den Bosch, rijden op de Heusdensebaan tussen de Leemkuilen door en de Rijksweg N66 over om dan, na ruim 250 m rechtsaf te gaan naar Heukelom en, spoor over, Laag Heukelom. Daarna gaan we op een fietspad door een mooi bos naar Moergestel, rijden hier tussen woonwijk en industrieterrein, gaan de A58 over en het Wilhelminakanaal naar de Akkerstraat in d’n Biest. Voor het buurtschap Driehuizen gaan we links en rijden als het ware achterom naar de Lange Dijk, een fietspad dat parallel aan de snelweg loopt. Bij het viaduct van de Diessenseweg gaan we rechtsaf en na bijna 600 m bent u weer bij Hotel Brabant, voor vandaag uw eindbestemming van deze fietstocht.

We hopen dat u genoten hebt van een mooie fietsdag.

Hoofdsponsoren
In samenwerking met: