BiksFietsWeekend 26 mei 2018 - 30 km

BiksFietsWeekend Za. 26 mei – 30 km

De opperrouteuitzetter is er ook dit keer mijns inziens. in geslaagd om ons voor vandaag een leuke rit voor te schotelen. We gaan over mooie, veelal autoluwe, wegen richting Loonse en Drunense Duinen.
Na het inchrijven, fietsen we weg bij Hotel Brabant op de Diessenseweg in Hilvarenbeek richting centrum, gaan rechtsaf door het Kokkestraatje naar de Varkensmarkt, dan links de Paardenstraat op en rijden rechtsaf via Doelenstraat en, de bebouwde kom en het fietspad volgend, naar de fietsbrug over de N269, een dikke twee kilometer verderop. Daar gaan we over en.onderaan slaan we linksaf, richting de Westerwijk en het pannenkoekenrestaurant de Eksterhoeve.
Op de Biestsestraat gaan we naar links, de brug over en dan langs het kanaal naar Tilburg. Onderweg ziet u aan de overkant het vakantie- en recreatiepark de Beekse Bergen en heeft de Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar haar thuisbasis. Naast vissers langs de kant, zijn er.altijd wel wat boten van deze vereniging op het kanaal te zien.
We verlaten het kanaal bij de Kommerstraat waar we rechtsaf gaan en fietsen vervolgens over de Koebrugse weg, de Broekstraat en.Zandstraat naar de Streepstraat. Nadat we het spoor overgestoken zijn gaan we rechts op de Dijkweg welke we tot het eind fietsen en weer rechts op de Heukelomseweg. Daar komen de 50 km-rijders en 30 km-rijders weer samen en gaan het spoor over spoor over naar Laag Heukelom. Daarna gaan we op een fietspad door een mooi bos naar Moergestel, rijden hier tussen woonwijk en industrieterrein, gaan de A58 over en het Wilhelminakanaal naar de Akkerstraat in d’n Biest. Voor het buurtschap Driehuizen gaan we links en rijden als het ware achterom naar de Lange Dijk, een fietspad dat parallel aan de snelweg loopt. Bij het viaduct van de Diessenseweg gaan we rechtsaf en na bijna 600 m bent u weer bij Hotel Brabant, voor vandaag uw eindbestemming van deze fietstocht.
We hopen dat u genoten hebt van een mooie fietsdag.

rovert

Fietspad door het bos naar Moergestel

 

Hoofdsponsoren
In samenwerking met: